Se alla

Medborgardag i Sigma

Fredag 6 oktober 2023

Igår, den 5 oktober, hölls för första gången i Upplands Väsby en medborgardag i Sigma. Det var en mycket trevlig dag där alla som ville kunde träffa utställare t.ex. representanter från flera av kommunens verksamheter och delta i roliga aktiviteter för både stora och små. På plats fanns ungdomsledare från fritidsgårdarna, förebyggarteamet, kommunens brottsförebyggande strateg och medarbetare som arbetar med våra parker, Väsbyhem, olika föreningar, polis och räddningstjänst. Alla dessa deltagare är så viktiga för att skapa ett tryggt, snyggt och välmående Upplands Väsby.

Liberalerna och Mittenstyret har hållbarhet i sin bredaste bemärkelse som ledstjärna och styr mot ett social hållbart samhälle på alla nivåer. För att nå dit behövs samarbete med olika aktörer, såväl kommun, näringsliv som föreningsliv och civilsamhälle. Liberalernas kommunalråd Margareta Hamark besökte dagen och de som ställde ut på plats. ”Det är fantastiskt att se alla dessa goda krafter samlade på en och samma plats. Vi har väldigt goda förutsättningar att arbeta för ett ännu mer tryggt Upplands Väsby. Vi som styre kommer att göra vad vi kan för att Väsby ska vara tryggt, och vi har många aktörer att samarbeta med för att vi ska nå hela vägen fram.”

En av utställarna för dagen var En frisk generation. De arbetar med att få fler barn och unga i rörelse och har massor av aktiviteter under veckorna och även under höstlovet. Det är oerhört viktigt att barn och unga rör sig och har aktiviteter att engagera sig i. Dessa är helt gratis och man behöver inte ha någon egen utrustning! Ett fantastiskt initiativ som vi i Upplands Väsby arbetar med.