Se alla

Grannstödsbilen vinnare av Allians för Väsbys trygghetspris 2016

Söndag 11 december 2016

grannstodsbilen

På den alliansgemensamma julfesten på torsdagen offentliggjordes vinnaren av Allians för Väsbys trygghetspris 2016. Priset på 5000 kronor går till Grannstödsbilen och dess frivilliga, som genom sin närvaro skänker trygghet i kommunen och sprider kunskap som är viktig ur trygghetssynpunkt till allmänheten.

Allians för Väsby presenterade i våras sitt trygghetspaket, med en rad konkreta förslag för att öka tryggheten i hela Upplands Väsby kommun. Ordningsvakter i de centrala delarna, trygghetsväktare i hela kommunen, en trygghetsapp och stärkt föräldrautbildning var några av delarna i trygghetspaketet, där även inrättandet av ett trygghetspris ingick. Tanken var att kommunen genom trygghetspriset skulle uppmärksamma och uppmuntra enskilda, föreningar och organisationer som bidrar till ökad trygghet i Väsby.

Trygghet är en viktig fråga för väsbyborna, och den ligger även oss varmt om hjärtat. Viktiga insatser för ökad trygghet görs av enskilda och civilsamhället och det tycker Allians för Väsbys är viktigt att uppmärksamma och uppmuntra.

Den prissumma som föreslogs i motionen om inrättandet av ett trygghetspris var 10 000 kronor. Den rödgröna majoriteten har hittills sagt nej till Allians för Väsbys trygghetförslag och mot den bakgrunden har allianspartierna på egen hand instiftat Allians för Väsbys trygghetspris. Allmänhet och medlemmarna i allianspartierna har kunnat göra sina nomineringar till vinnare. Det kom ett antal nomineringar och vi hoppas att ännu fler kommer nästa år.

På torsdagen hölls en alliansgemensam julfest på Värmekällan i Väsby, och då avslöjades vinnaren av trygghetspriset, som utsetts av de fyra gruppledarna.

Allians för Väsbys trygghetspris 2016 tilldelas alltså Grannstödsbilen och alla dess volontärer.

Grannstödsbilen är en verksamhet som har funnits i kommunen sedan 2003. Ett femtiotal förare är engagerade och genom att bland annat patrullera gatorna i kommunen, hålla koll på vad som händer i olika områden, leta upp stulna bilar och informera grannar vid inbrott bidrar Grannstödsbilen till ökad trygghet i Väsby.